Nu overstappen op Google Analytics 4

Wil je blijven sturen op website bezoek en conversies? Dan is actie nu handig

Nu overstappen op Google Analytics 4. Zonder meteen dramatisch en té technisch te worden: jouw huidige Google Analytics Universal verwerkt per 1 juli 2023 geen nieuwe data meer.

Nu overstappen helpt jouw bedrijf

Dit betekent dat het belangrijk is om de komende periode over te stappen op Google Analytics 4, zodat je (straks) zo lang mogelijk aan data kunt vergelijken in zowel Google Analytics 4 als Google Analytics Universal.

Vijf redenen om nu over te stappen

  • Vooruitzien is regeren – Stap nu over en beschik over historische gegevens, voordat Universal Analytics wordt stopgezet.
  • Vertrouwd raken – Het is altijd even wennen met een nieuwe tool. Dus waarom uitstellen? Je moet vooral wennen aan de nieuwe manieren om de rapporten te lezen.
  • Heroverwegen – Het geeft je de gelegenheid om opnieuw na te denken over de inrichting van doelen en gebeurtenissen die je wenst te volgen.
  • Cookies zijn zóóó verleden tijd – De kans is groot dat third-party cookies in browsers onbruikbaar worden. Echt. Sturen op data wordt er dan niet makkelijker op. Met Google Analytics 4 blijf je (min of meer) in controle.
  • Gratis – Als je (ook in de toekomst) gratis je web-succes wilt meten en bijsturen is Google nog altijd een goede gratis optie.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het opzetten en inrichten van het nieuwe Google Analytics 4. Zo blijf jij data-gedreven jouw keuzes maken.

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Maandelijkse inspiratie en marketing tips