Strategische marketing uitdagingen, iedere organisatie heeft ze in overvloed: meer bereik, meer klanten en hogere conversies. Dergelijke uitdagingen worden vaak vanuit het dogma van de eigen organisatie opgepakt. Vaak met succes, soms ook niet. Een issue in deze laatste categorie kwam recent op ons pad. Onder het mom: Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg, besloten we de uitdaging onorthodox op te pakken: Binnen 48 uren een oplossing!

 

De belofte: Een complexe strategische marketing uitdaging in 48 uren opgelost

De belofte aan onze opdrachtgever (een multinational in de telecom): In 48 uren presenteren we een onderbouwde kansrijke businesscase. Deze wordt ontwikkeld met behulp van de denkkracht van tien startende Young Professionals. De inzet was acht procent groei in marktaandeel. Door de lat hoog te leggen dwongen we onszelf echt opnieuw te kijken en niet te zoeken naar ‘verbeteringen’ binnen het huidige kader. Na de werving van ons team startten we vol zelfvertrouwen op een mooie vrijdagochtend, geheel buitenaf, zonder afleidingen! De start van iets moois.

 

De werkwijze

Onze werkwijze heeft glansrijk aangetoond dat je in 48 uren met frisse jonge onbevangen geesten, bergen kan verzetten:

 

  • Stap 1 – Klanten begrijpen: Op basis van bestaand onderzoek en gesprekken met de doelgroep (ter plekke) hebben we de klantbehoeften en -verwachtingen gevisualiseerd op diverse canvassen. Onze ‘oorlogskamer’ gaf ons diepgaand inzicht in de diverse klantsegmenten.
  • Stap 2 – Ideeën vormen: De kennis van stap één leidde ons tot scenario’s. Ruw, richtinggevend en bovenal: gefundeerd en kansrijk.
  • Stap 3 – Ideeën toetsen: De scenario’s hebben we uitgewerkt tot beknopte prototypen. Deze zijn direct voorgelegd aan (potentiele) klanten. De sterkste hebben we door vertaald naar een concrete oplossing.
  • Stap 4 – Oplossing presenteren: De business case bleek bij doorrekening sterk. De opdrachtgever werd 48 uren na de start in een 15 minuten pitch overtuigd van de waarde van de oplossing. Acht procent marktaandeel in het verschiet. Disruptief, gewaagd en sterk doordacht.

 

De succesfactoren

Jonge onbevangen geesten op (48 uurs) missie te sturen met de klanten van onze opdrachtgever bleek een gouden greep. Vanwege de tijdsdruk werden we gedwongen in resolute keuzes en disruptief te denken, zonder in details te vervallen. Het resultaat is strategisch en tactisch sterk. Samen met de opdrachtgever is de doorvertaling naar de praktijk direct na de pitch begonnen. Een eerste pilot start spoedig. Op naar de acht procent groei. Jeuken jouw handen? Hou je van onorthodoxe maatregelen? Heb jij het lef anders te denken en doen? Wij doen met je mee.

 

Categories: Marketing Blog /

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Maandelijkse inspiratie en marketing tips